Nieuwe eigenaren restaurant
Bij de Buren

Vanaf 1 juni is het zover: Mitchel van Hugten (32), Sjuul Smits (29) en Hidde Verhagen (29) worden de nieuwe eigenaren van Bij de Buren in Venlo. Het zijn bekende gezichten in de Venlose horeca, waar ze ook alle drie veel ervaring hebben opgedaan. De eigenaren veranderen, maar het concept blijft zeker hetzelfde. “Onze passie ligt bij goede horeca, zoals Bij de Buren, waar je terecht kunt voor tapas, lunch en een gezellige sfeer.”

Venlose horeca-ervaring

De drie heren werken al jaren in de horeca en zijn hierdoor bij elkaar gekomen. Sjuul heeft zeven jaar geleden een tijdje bij Bij de Buren gewerkt, maar maakte toen de overstap naar Tante Toer waar hij Mitchel leerde kennen. Hier hebben ze met veel plezier samengewerkt en zijn ze goede vrienden geworden. In 2017 begon Mitchel in de bediening bij Bij de Buren, maar zijn hart lag in de keuken. Een half jaar later verzon hij nieuwe tapas en roerde hij in alle pannen.

Ook Hidde werkt al vanaf zijn 16e in de horeca. Hij begon met een bijbaan in de nachthoreca, maar deed al snel ervaring op in verschillende restaurants. Hidde is afgestudeerd accountant en werkte anderhalf jaar in dit vak, maar toch begon de horeca weer te kriebelen. Als jeugdvriend van Sjuul, hielp Hidde weleens uit bij Tante Toer. De drie werden goede vrienden en zagen elkaar ook steeds vaker privé waar ze verschillende evenementen samen bezochten. Zo is het balletje gaan rollen. “We zeiden weleens voor de grap tegen elkaar: ‘Kom laten we een eigen zaak beginnen.’’’ Dit idee werd steeds serieuzer.

Spanje

Om hun ideeën meer vorm te geven, spraken ze steeds vaker af. Dit deden ze niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Meerdere tripjes naar Malaga, Sevilla en Valencia hebben ervoor gezorgd dat ze precies wisten hoe hun eigen zaak eruit moest komen te zien en welk concept ze gingen opzetten. “Daarin liggen we gelukkig goed op een lijn. En één ding wisten we zeker: op de kaart komen tapas te staan!”

Buren

De mannen waren dus op zoek naar een pand, maar toen ze na een tijdje te horen kregen dat ze ook Bij de Buren konden overnemen van Mary Stolker zijn ze meteen in gesprek gegaan. Op dat moment werkten ze nog niet samen, maar door de serieuze gesprekken besloten zowel Hidde als Sjuul kort na elkaar ook de overstap naar Bij de Buren te maken. Toen Mary de kans kreeg om de Keizer over te nemen en hier de Keizerin van te maken, kwam dit perfect uit. In september afgelopen jaar zijn de knopen doorgehakt en zijn ze er vol voor gegaan. Ook zijn de mannen blij met hun ‘Buren’. Samen met zowel De Keizerin als De Klep zorgt het er volgens de mannen voor dat de Keizerstraat nu echt het leukste straatje van Venlo gaat worden. ‘’We willen ervoor zorgen dat mensen het echte vakantiegevoel krijgen als ze door dit straatje lopen, maar dan in eigen land.”

Oude vertrouwde gevoel

Voor de gasten zal er niet veel gaan veranderen. “Ons team blijft hetzelfde en ook de inrichting behoudt dezelfde sfeer. Hierdoor zal het voor iedereen vertrouwd blijven. We zijn hier alle drie komen werken, omdat we achter het concept staan. Dus waarom zouden we dat veranderen?” Natuurlijk zullen de heren ervoor zorgen dat het wel echt eigen wordt. “Mitchel heeft in de afgelopen drie jaar de kaart al een beetje naar zijn hand gezet. We gaan op dezelfde voet door, maar verfijnen onze huisgemaakte tapas nog net iets meer.” Zo kun je je bij Bij de Buren nog steeds laten verrassen door een tapasmenu en zorgt het specialbord ervoor dat je iedere week kunt genieten van nieuwe tapas. Leuk nieuwtje: naast de wijnen van wijnhuis Blerick, zal Gijs Lina zorgen voor wijntips die aansluiten op het specialbord. “Hierdoor passen alle smaken perfect bij elkaar en wordt de beleving van het uiteten gaan nog beter. Wij kunnen niet wachten om te beginnen en iedereen weer te mogen ontvangen.

Tot gauw!”